Szexxel a hosszú életért

A jó szex lehet az egészséges, hosszú élet egyik titka – állítja egy amerikai kutatás. Dr. Demjén László az összefüggésekről és az orvosi segítség jelentőségéről beszélt.

A frusztráció rövidíti az életet

c_400_200_16777215_00_images_bedcouple1(1).jpgA szex, az egészség, a fiatalosság és a hosszú élet összefüggéseit egyelőre még csak a gyümölcslegyeknél sikerül bizonyítania a Michigan Egyetem kutatóinak. A Science című lapban megjelent tanulmány azokat a hímnemű gyümölcslegyeket vizsgálta, akik érzékelték a nőnemű egyedek feromonjait, de nem volt lehetőségük találkozni velük.

A következmények drámaiak voltak: a zsírraktárak gyors csökkenése, az éhezésnek való ellenállás kimerülése és sok stressz. A szexuálisan frusztrált legyek ennek eredményeképpen rövidebb ideig is éltek. Ha viszont létrejöttek a randevúk, az visszafordította az egészségkárosító és öregedést elősegítő hatásokat. A kutatás vezetői szerint ezek a megfigyelések segítenek megérteni, hogyan függ össze az érzékelés és a fiziológiai állapot, valamint azt, hogy ezek agyi integrációja hogyan hat az egészségre és az életkilátásokra.

Az összefüggések tagadhatatlanok

c_400_200_16777215_00_images_620983.jpg"Emberi viszonylatban már számos összefüggést sikerült azonosítani a kielégítő szexuális élet és az egészségi állapot közt – ismerteti dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat nőgyógyásza. – Azt bizonyos, hogy a szexuális tevékenység fokozza a nemi hormonok termelődését: férfiaknál a tesztoszteron, nőknél az ösztrogén szintjét. Ez mindenképpen jótékonyan hat a fogamzóképességre a nőknél pedig az ösztrogén hatására enyhülhetnek a premenstruációs szindróma hatásai.

A szexuális aktus és az orgazmus során a légzésszám és a szív munkája fokozódik, a pulzus megemelkedik, a véráramlás gyorsul, a vérnyomás nő. Ezek gyakorlatilag a kardioedzés élettani hatásai is, nem véletlen, hogy kutatások szerint a rendszeres nemi életet élők közt alacsonyabb a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása. Ezen kívül az orgazmus előtti pillanatokban a szervezetben nagy mennyiségű oxitocin termelődik, amelynek hatására megnő az endorfinok, elterjedt nevükön boldogsághormonok szintje az agyban, melyek erősen befolyásolják a jó hangulatot. A rendszeres, örömteli szexuális élet több kutatás eredményei alapján is jelentősen csökkenti számos pszichés zavar, köztük a depresszió kockázatát.

Beszélnünk kell a bajról!

A szakember gyakran tapasztaltja, hogy a nők párkapcsolatukban nehezebben beszélnek szexuális problémáikról, míg a semleges, szakértő személy előtt megnyílnak és segítséget kérnek.

"Fontos tisztában lenni azzal, hogy a szexualitás körüli gondok – legyen szó a vágy hiányáról, a nedvesedés nehézségeiről, az orgazmus-képtelenségről, vagy bármi másról – bátran megoszthatók a nőgyógyásszal. A felkészült szakember ugyanis meg tudja vizsgálni a fizikális hátteret, felderítheti a szervi okokat, sőt gyakran még párkapcsolati, lelki gondok esetén is segíthet a megoldás keresésében – hangsúlyozza dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat orvosa.  – Ha pedig sikerül helyreállítani a harmóniát, az nem csak a női önbizalmat adja vissza, de gyakran egyéb problémáktól, akár a fejfájástól, emésztési gondoktól, hangulatzavaroktól is megszabadít."

 

www.oxygennogyogyaszat.hu

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.