Hűtlenség gén?

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint egyes emberek nagyobb valószínűséggel csalják meg a párjukat. A tanulmány szerint azoknál a férfiaknál, akik gyakran hűtlenek, nagyobb számban van jelen egy bizonyos gén, amelyben kódolva van a megcsalás.

Mi is ez a „hűtlenség gén”?

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1108.jpg

Ez a gén befolyásolja a vazopresszin hormon termelését. Ez a hormon a vízvisszatartásért felelős, ám hatással lehet arra, hogy valaki képes monogám kapcsolatban, elégedetten élni.

Azért nem kell egyből genetikai vizsgálatra rohanni a pasiddal, ez a gén csak az egyik tényező, ami meghatározhatja, hogy valaki hűséges típus-e vagy sem.

 

 

Miből következtethetsz, hogy a párod esetleg hajlamos a megcsalásra?

Szülők házassága: A gyermekkori élmények nagyban befolyásolják a felnőttkort. Azok a gyerekek, akik olyan otthonban nőttek fel, ahol a szülők között nem volt minden rendben, és az egyik vagy mindkét szülő hűtlen volt, nagyobb valószínűséggel lesznek maguk is azok. Ez azonban kétélű dolog, mert a gyermek tekintheti úgy a hűtlenséget, mint valami undorító dolgot, de gondolhat úgy is rá, mint egy teljesen természetes, elfogadott dologra. Ha szeretnéd jobban megérteni a partnered, járj utána, milyen a szülei házassága.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1109.jpgAz őszinteség jelenléte: Vajon a párod gyermekkorában azt tanulta, hogy az őszinteség nagyon fontos? Ha igen, akkor valószínűleg ez természetes számára, és ő is ezt várja el tőled. Ha azonban nem fektettek erre akkora hangsúlyt kiskorában, vagy folyamatosan őszintétlenséget tapasztalt, akkor lehet, hogy a belső meggyőződése szerint cselekszik, amikor megcsal bűntudat nélkül. 

A korábbi kapcsolatai: Egy ember sok mindent tanul a szeretetről és a meghittségről az ex-barátnőitől, a korábbi kapcsolataiból. Ha a múltja tele van problémákkal az elkötelezettséget illetően, esetleg sokszor volt már hűtlen, akkor előfordulhat, hogy ez nála állandó probléma, és nem megbízható szereplője egy hosszú kapcsolatnak.

Az érettségi szintje: Nézz szembe a tényekkel! Ha az ember nem akarja megtenni, nem is fogja. Akár a genetika miatt, akár más okokból kicsapongó a párod, a lényeg az, hogy ha ő nem egy érett, hű kapcsolatot keres, akkor valószínűleg egy vándor lelke lakik benne, függyetlenül a „hűtlenség géntől”.

Ki lehet jelenteni, hogy a hajlam, a genetika is szerepet játszik abban, hogy valaki mennyire hűséges a kapcsolatában. Azonban csak erre alapozni egy ítéletet balgaság lenne. Az, hogy egy férfi képes-e megállapodni sok más dologtól függ, amiben szerepet játszik a múltja, a gyermekkora, a szülei nevelése, az értékrend, amelyet követ és sok más is. Rajtad múlik, hogy személyiségét képes vagy-e elfogadni, mert az emberek nehezen változnak. Le kell fektetni a szabályokat a kapcsolat elején, amelyekhez tudjátok magatokat tartani. Ha képes vagy nyitottabb kapcsolatban élni, akkor a párodnak könnyebb, ám hosszú távon a bizalom nagyon fontos tényező, amelynek hiánya a kapcsolat felbomlásához is vezethet.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.