A libidó mágikus erő

Alacsony libidó, merevedési zavar, korai magömlés, hüvelyszárazság. Ezek a fogalmak mind megnehezítik az együttléteket. Sok-sok cikket lehet olvasni a témában, hogy hogyan korbácsoljuk fel a vágyat, hogyan, milyen kiegészítőkkel tehetjük komfortossá szexuális életünket.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1233.jpg

Azonban a szex sikertelensége mögött meghúzódó hormonális egyensúlyhiánnyal kevésbé találkozhatunk, pedig ez nagyon is hozzájárul az alacsony libidóhoz, valamint a többi nehézséghez is.

A nemi vágy hiánya és a merevedési zavar a többtényezős problémák. Egy vérvételből kiderülhet az esetleges kóros tesztoszteronszint (férfiaknál), vagy ösztrogén dominancia (nőknél) vagy egyéb hormonális egyensúlyhiány, amely csökkentheti a nemi vágyat.

Sokféle kezelés létezik, különböző gyógyszerek, hormonterápia, mégis az egyik legkézenfekvőbb a vércukorszint normál szinten tartása és az inzulinszint optimalizálása. Ez drámaian befolyásolhatja nemi hormonok működését.

Az egyensúlyt egyszerűen meg lehet teremteni, csak néhány fontos dolgot be kell tartani. Lássuk ezeket:

1. Egyél valódi ételt!

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1234.jpg

Száműzd a finomított cukrot és lisztet, ez már szinte alapvető az egészséges táplálkozást tekintve. Azonban ezen kívül rendkívül fontos, hogy semmilyen feldolgozott élelmiszert ne fogyassz. Ezek az ételek sajnos negatív irányba befolyásolhatják a hormonok szintjét, ez által pedig csökkenthetik nemi vágyat. A jó minőségű alapanyagokból készült ételek azonban optimalizálhatják a hormonszintet, és segítenek az alacsony nemi vágy emelésében is.

Hasonló a helyzet az üdítőitalokkal, kalóriaszegény (light) üdítőkkel. Ezek jelentősen növelik az elhízás esélyét és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét is.

Az alacsony zsírtartalmú étrend is negatívan befolyásolhatja a nemi vágyat. Egy tanulmány - amely 30 egészséges, középkorú férfi segítségével készült – megállapította, hogy a normál étrendről alacsony zsírtartalmúra váltó férfiaknál csökkent a tesztoszteron szérumkoncentrációja.  Ahelyett, hogy a zsírt démonként kezeled, inkább építs egészséges zsírokat az étrendedbe, pl. avokádót, halakat, hidegen sajtolt növényi olajakat.

3. Sportolj!

Ha a helyes táplálkozás intelligens edzéstervvel párosul, csodákat tehet a nemi vággyal és a hangulatoddal. Tanulmányok azt mutatják, az intervallum edzés javíthatja a szexszel kapcsolatos hormonok szintjét (pl. tesztoszteron, a kortizol és a növekedési hormon).

4. Limitáld az alkoholfogyasztást!

Shakespeare szerint az alkohol „provokálja a vágyat, de elveszi a teljesítményt”. Egy pohár vörösbor segít ellazulni, és jó hangulatot kölcsönöz, azonban három pohártól ez a hangulat már összeomlik, a nemi vágy csökken, merevedési zavar léphet fel és más problémák is kopogtathatnak a hálószoba ajtaján.

5. Csökkentsd a stresszt!

Mindenhol hallani arról, hogy a stressz milyen káros. Így van ez a nemi vágyra gyakorolt hatásával is. Egy kis jógával, meditációval, sétával javíthatsz rajta. Lélegezz mélyeket!

6. Aludj eleget!

Tanulmányok azt mutatják, a kialvatlanság csökkentheti a nemi hormonok szintjét. A tested a mély alvás alatt termeli a növekedési hormont, így ha nem alszol jól, vagy nem alszol eleget, akkor ennek a hormonnak a szintje is csökken. Ha fáradt vagy, akkor nincs hangulatod a szexhez. Mindenkinek szüksége lenne naponta 8 óra zavartalan, mély alvásra.

7. Csökkentsd a toxikus terhelést!

A toxikus túlterhelés is csökkentheti a libidót. Gyakran nem is lehet párhuzamot vonni a rossz egészségi állapot, vagy a tünetek (mint pl. az alacsony nemi vágy) és a környezeti mérgek között. Ezeket a mérgeket azonban összefüggésbe hozták a depresszióval, ingerlékenységgel, interperszonális konfliktusokkal, fáradtsággal, dühvel, feszültséggel, és ezek pedig csökkentik a szexuális vágyat.

Fontos, hogy az életedet tudatosan éld, így biztos lehetsz abban, hogy a hálószobádban mágikus erővel rendelkezel majd, és felejthetetlen élményekben lesz részed a partnereddel.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.