Síeljünk az egészségünkért!

Kis hazánk nem híres síparadicsomjairól, hegyeink is inkább csak magas dombok, de pár száz kilométerre (sőt még közelebb is) hatalmas sípályák várják a téli sportok szerelmeseit. Mielőtt először síelni mentem sokat gondolkodtam, hogyan is szerethet valaki egy olyan sportot, amit hidegben, hóban, ormótlan bakancsokba és másfél méteres vékony léceken kell végezni. Bizton állíthatom, tökéletesen megszerethető ez a tevékenység, és bárki el is tudja sajátítani. Az élmény, amit pedig egy végeláthatatlan hómező, a hatalmas hegycsúcsok és a természet közelsége ad, az bizony leírhatatlan és kihagyhatatlan.

altAz osztrák lejtőkről már sok jót hallottam, de idén volt először szerencsém ki is próbálni. Szigethalomtól kicsivel több, mint 500 kilométerre, az olasz határ mentén Villach közelében található Karinthia legnagyobb és legmodernebb sípardicsoma, Nassfeld. Összesen 30 sífelvonóval rendelkezik, amelyekkel mintegy 110 km pálya síelhető. Az Alpok leghosszabb kötélpályája, a Millenium Express is itt található, ezzel a felvonóval a síelők 17 perc alatt juthatnak fel közel 1919 méter tengerszint feletti magasságra, ahol a legelrettentőbb meredekségű fekete pályáktól az ovisoknak is könnyedén használható tanulópályákig minden féle lejtő megtalálható. 

A síelés élvezhetősége mellett, még egy fontos kérdés merülhet fel az olvasóban, hogy mi van, ha nem beszéli a nyelvet? Erre is van megoldás, hiszen a pálya komplexumtól 5 kilométerre található egy igazi remekmű a Monarchie Csárda (www.monarchiacsarda.com), melynek magyar tulajdonosai, igazi családias hangulatot teremtenek az oda betérőknek. Egy pillanat alatt megoldódik a napi síbérlet a magyar nyelvű profi síoktatás, és személyautó hiányában az ingyenes óránként induló (szállástól 100 méterre) síbusszal 10 perc alatt a sípályákra érkezhetünk.

Télen hajlamosak az emberek a jó meleg szobában megbújni, és a hétköznapok viharában várni a tavaszt – vagy inkább a nyári szabadságot. Ne tedd, irány a sípálya, irány Karinthia! Ne gondold, hogy erről már lekéstél, hiszen a kedvező éghajlat miatt április közepéig abszolút hóbiztosak a lejtők.
Írásom elejére utalnék, a WHO szabályra. Egy jó sítúra mind testileg mind szellemileg és szocioklulturálisan is pozitívan hat ránk.

Jó utat, és balesetmentes síelést kívánok!

Haris Éva 

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.