A divathetek 'zabigyereke': duci modellek New York-ban

Javában dübörög a New-York-i divathét, telis-tele a kifutókon megszokott csontsovány modellekkel. Ebben a környezetben üdítő képet festettek a fehérnemű tervező, Bare Necessities plus-size modelljei, azaz azok a lányok, akiknek a konfekciómérete 40-estől (L-estől) kezdődik.

c_400_200_16777215_00_images_stories_elomi-aw-2011-lookbook.jpgA tervező Bare Plus fehérnemű kollekciója a ducikat hivatott öltöztetni. - A teltebb nők, már nem a kisebbség. Az amerikai hölgyek több mint 60 százaléka tartozik a plus-size kategóriába. Mindezt természetesen nem a médiából és a hirdetésekből lehet megtudni, de ez az igazság - nyilatkozta a márka marketingigazgatója, Jay Dunn.

A "súly kérdés", azaz a modellek túlzott, már-már beteges soványsága jó ideje téma a divatvilágban. Két, anorexiában szenvedő latin-amerikai modell halála 2006-ban megkongatta a vészharangot: néhány országban, köztük Indiában és Olaszországban, kitiltották a kifutókról a kórosan vékony modelleket.

A divatvilág "mekkájának" számító Franciaország nem állt be a sorba. Ott továbbra is a csont és bőr lányokat részesítik előnyben. Ennek ellenére hozzá kell tenni, hogy egy az egészséges testsúly melletti kampány fut az országban.

A Bare Plus márka a 38-as és 40 -es méretet veszi átlagosnak. Elsősorban a tengerentúli hölgyekre gondolnak, akik sokszor nem találnak méretüknek megfelelő ruhát. A tervezők szívesen játszanak állatmintákkal, szaténnal és csipkével. A márka kollekciójában olyan divatházak darabjai is megtalálhatóak lesznek, mint Hanky Panky, Calvin Klein és a DKNY.

Az újabb, szeptemberben megrendezett divathéten már külön divat show-val kedveskednek a duci nőknek: a Curvy Fashion Show-ban hat dizájner modelljei szerepelnek majd, és fehérneműk mellett hálóruha és fürdőruha is kiegészíti a választékot.
A híres blogger, Maryellen Kernagyhan, aki sokáig plus-size modellként dolgozott, nagy örömmel fogadta a kollekciót: - A plus-size divat túl sokáig volt a divathetek "zabigyereke". Mi is szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben és ennek egyik legjobb módja egy szép fehérnemű.
Forrás: NOL 

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.