6 éves az online urológiai rendelés

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1139.jpgFérfinak lenni nem is olyan könnyű. A nők általában azt gondolják, hogy a férfiaknak egyszerű, csak élvezniük kell az életet. Ám arról kevésbé szól a fáma, hogy a férfiaknak vizelési problémákkal, potenciazavarokkal, prosztataproblémákkal kell szembenézniük életük folyamán. Ezekről a kérdésekről azonban nem szívesen beszélnek senkivel.

 

 

Az anonimitás jelentősége

Sok férfi nem fordul orvoshoz semmilyen panasszal, ami persze semmilyen szempontból nem tesz jót. Sem az egészségi állapotuknak, sem a párkapcsolatuknak. Ezért hatalmas dolog, hogy immár 5 éve létezik a Férfi EgészségŐR online urológiai rendelése, ahol urológus/andrológus szakorvosok várják a kérdéseket. Az online rendelési formát nagyon sokan veszik igénybe, hiszen lehetőség van arra is, hogy a kérdező anonim maradhasson.

Az anonimitás ebben a helyzetben előny, hiszen így sokan olyan kérdést vagy problémát is felvetnek, ami személyes jellegénél, valamint intimitásánál fogva diszkréciót igényel. Ugyanakkor abban az esetben, ha olyan súlyos egészségügyi problémával szembesül a szakorvos, ami gyors segítséget, vizsgálatot és beavatkozást igényel, mindig van lehetőség arra, hogy a kérdésfeltevőt figyelmeztesse, hogy mielőbb forduljon személyesen szakorvoshoz.


Online rendelés vagy személyes orvosi konzultáció?

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1140.jpgAz online rendelés lehetőséget biztosít arra, hogy az általunk felfedezett, esetleg túl intim vagy kényes problémáról egy szakemberrel beszélhessünk, kérdéseinket feltegyük, ám nem helyettesíti a személyes orvosi vizsgálatot. Nem is ez a célja. A gyógyító tevékenység legfontosabb része a vizsgálat, a személyes kontaktus, ami online nem lehetséges.

 

 

 

Gyakori problémák a férfiak körében – online kérdések

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1141.jpgA kérdések legtöbbje urológiai problémákkal kapcsolatos, főleg vizelési nehézségekről, hasi vagy deréktáji fájdalmakról szólnak. A szülők is bátrabban kérdeznek gyermekükkel kapcsolatos esetleges fejlődési rendellenességekről. A szexuális zavarokat taglaló kérdések is igen gyakoriak, hiszen ez a terület az egyik olyan, amelyről személyesen kevésbé merünk beszélni.

Azok a férfiak, akik potenciazavarokkal, merevedési gondokkal, szexuális problémával személyesen fordulnak orvoshoz, csak a töredékét képviselik a hasonló gondokkal küzdő férfiaknak. Ennek az az oka, hogy a középkorú, idősebb generáció még meglehetősen prűd társadalmi viszonyok között szocializálódott. Ezért is nagyon nagy jelentőségű, hogy már 6 éve, online formában, ráadásul anonim módon is feltehetik a kérdéseiket. A fiatalabb generáció is szívesen és gyakran fordul az online rendeléshez a szexuális élettel kapcsolatosan. Ebben a korosztályban a kérdések zöme a szexuális teljesítőképesség fokozását érinti. Ebben is igen nagy a média szerepe, hiszen kialakít egy képet a fiatalokban, amilyen mindenki lenni szeretne, de a valóságban ez persze nem valósítható meg. Az esetek többségében a kérdésfeltevőknek semmilyen szervi problémájuk nincs, a gondok inkább lelki eredetűek.

Több kérdés érkezik a jóindulatú prosztata megnagyobbodással kapcsolatban, ami korunk egyik leggyakoribb férfibetegségének számít. A fiatalabb korosztályt inkább az alsó húgyúti, gyulladásos megbetegedések érintik, így ebben a témában is akadnak kérdések. Természetesen húgyúti köves megbetegedések, fejlődési rendellenességek is foglalkoztatják a kérdésfeltevőket. A daganatos megbetegedések is számos esetben képezik kérdések tárgyát. Az online rendelés lehetőséget nyújt arra, hogy a szakorvos felhívja a figyelmet a szűrések és a megelőzés fontosságára.


Külön témaként kezelendők a feltett kérdések körében a szexuális úton terjedő betegségek. Ez a témakör ugyanis nemcsak az urológus szakorvosokat, hanem a nőgyógyászokat, a bőr-, illetve nemi betegségek szakorvosait, valamint a háziorvosokat is érintik. A feltett kérdésekből kiderül, hogy igen nagy az ismeretek hiánya, elsősorban a fiatalok körében, de nagyon jó irányba haladunk. Az online rendelés lehetőséget ad arra is, hogy az ismeretek ebben a témában is bővüljenek.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.