Most már értem, miért fontos a fogamzásgátlás

A fogamzásgátlásról nem lehet eleget beszélni, de mindig hatásosabbak azok az írások, amelyek valós történeteket mesélnek el. Anti nemrég írt nekünk levelet, amelyet most változtatás nélkül olvashatsz.

Kedves Szerkesztőség!

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1440.jpg22 éves vagyok, sokak szerint okos, jóképű. Nem sok szexuális kapcsolatom volt eddig, most van egy komoly barátnőm. A levelemet azért írom, mert fontos számomra, hogy mások tanuljanak a történetemből.

Mindig felelősségteljes embernek gondoltam magam. Már gyerekkoromban is fontos volt számomra, hogy az életem magam irányíthassam. Jóban voltam a szüleimmel, de ők csak terelgettek, a döntéseimet magam hoztam meg. Mindaddig jól el is voltam, míg nem találkoztam életem első nagy szerelmével, Alízzal. Ő volt az álomnő számomra, minden szempontból. Csodás test, nagyon magas intelligencia, kedvesség. Szóval megvolt benne minden, amire vágytam.

Igazi szerelem volt a részemről, de ő is nagyon szeretett engem. A kisfiunk, Áron, most 3 éves. Alízzal nem vagyunk együtt, Áront ő neveli, hétvégi apuka vagyok. Rengeteget dolgozom, hogy segíteni tudjam a fiamat, így érzem helyesnek. Az én életem most egy parkolópályán zajlik. A benzinkút nem lehet számomra a végállomás, hiszen egyetemre készültem, annyi mindent szerettem volna. Most ez van. A tervem az, hogy beiratkozom majd az egyetemre, elvégzem, és jobb állásom lesz, de most még a pénz fontosabb.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1441.jpgPersze, most sokan megkérdezhetnék, miért írom ezt le egy levélben, nem én vagyok az egyetlen, akinek becsúszott egy gyerek, és ilyen az élete. Azért ragadtam tollat, mert úgy érzem, fontos, hogy a gyermekek, akik a világra jönnek, teljes, boldog családban nőhessenek fel, nem pedig egy-egy felelőtlen éjszaka eredményeként lássák meg a napvilágot. Én magam nagyon fiatal voltam még a gyerekvállaláshoz, és Alíz is csak 18 éves volt Áron születésekor. nem azt mondom, hogy tönkrement az életünk, hiszen a kisfiunk egy csoda, de akkor is ennek másképp kellett volna történnie. Azóta persze rengeteget tanultam, ez a dolog nyitotta fel a szemem.

Nekünk, férfiaknak is fontos kell, hogy legyen a fogamzásgátlás. Nekünk is ügyelnünk kell arra, hogy ne jöhessen létre nem kívánt terhesség. Ezen kívül vigyáznunk kell, mert minden friss kapcsolat potenciális veszélyforrás. A szex során ugyanis komoly betegségek cserélhetnek gazdát, ami kellemetlen tüneteket, végeláthatatlan kezeléseket jelenthet. És az egészet meg lehet oldani a védekezéssel!

Alízzal elkövettük azt a hibát, hogy nem is érdekelt az, hogy védekezzünk. Nem kérdeztem meg, hogy szed-e tablettát, a gumi szóba sem jött. Egyszerűen csak szeretni akartuk egymást. Nem bánom, mert Áron tényleg szuper kissrác, de lehetett volna még egy kis időnk másra, egymásra.

Ma már nem megyek bele semmi komolyba anélkül, hogy ne kérdeznék rá a partneremnél egy-két dologra: szed-e fogamzásgátló tablettát, volt-e esetleg valamilyen nemi betegsége. És persze én is őszinte vagyok. Elmondom, hogy van egy fiam, aki egy nagy szerelem gyümölcse. A szüleimmel is megmaradt a jó kapcsolatom, bár ők magukat hibáztatták, hogy Alíz terhes lett. Azt gondolták, nem végezték jól a dolgukat velem, nem mondtak el mindent arról, milyen fontos a védekezés. Én nem hibáztatom őket, hiszen mindent meg tudtam velük beszélni mindig is. A döntés a miénk volt Alízzal, de nem foglalkoztunk a józan eszünkkel. Most már értem, miért olyan fontos a fogamzásgátlás. A saját életemen tapasztalhattam meg, mi a következménye annak, ha elmarad a védekezés, és ha az ember tájékozatlan a témában.

A mai fiatalok nem annyira felelősségteljesek, talán nagyobb a szülő-gyerek viszony jelentősége, mint valaha. Én magam is szeretnék Áron támasza lenni mindenben. Meg is őriztem Alízzal a jó kapcsolatot. Örülnék, ha boldog lenne, mert Áron is csak akkor lehet igazán boldog kisgyerek.

Sopánkodhatnék, sajnálhatnám magam, de ez az én életem, felelős vagyok érte, a tetteimért, a döntéseimért. Alízt sem okolom, hiszen ő is fiatal volt, szerelmes.

A levelemmel csak azt szeretném, ha a fiatalok elgondolkodnának, és mielőtt szexuális életet kezdenének, feltétlenül gondoskodjanak a megfelelő fogamzásgátlásról. Nemcsak az ő életükről van szó, hanem egy meg nem született gyermekéről is.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.